Horse Show’n parhaat puolet: pääsee kaulailemaan tämmösiä.

Moni on kysynyt mitä teen Horse Showssa. Sitä välillä itsekin ihmettelen. Aloitan sulkemalla pois tehtäviä, joita en ainakaan hoida: kilparatsastus, tuomarointi, stewardin tehtävät. Jää vielä aika monta. En myöskään kuulu rata-, este- tai turvallisuustiimiin. Kenttä kapenee. Tänä vuonna aloitin hommat helmikuussa palaverilla. Silloin lyötiin lukkoon suurin piirtein se, mitä tämän vuoden Horse Show tulee pitämään sisällään. Siitä eteenpäin olen käynyt BCM:n konttorilla lähes viikottain. Miksi? Jo silloin alan suunnitella viestintää. Mietin miten saadaan kerrottua laajoja tarinakokonaisuuksia ja mihin mediaan niitä voisi yrittää kohdistaa. Suomalainen media ei alan lehdistöä lukuun ottamatta ole kovinkaan kiinnostunut hevosista tai ratsastuksesta. Kaksi vuotta sitten, kun aloitin HIHS:ssa, lähdin kyselemään eri valtamedioilta kiinnostuksen astetta. Se oli lähes pyöreä nolla, Helsingin Sanomia ja paria muuta lukuun ottamatta. Ei ollut supertähtiä, ei dramaattisia tarinoita. Horse Show’ta kuviteltiin tapahtumaksi, jossa suomenruotsalaiset katselevat hevosia silinterit päässä. Mielikuva oli aika vitsikäs. Käärin hihat.

Juuli Ylen aamu-tv:ssä.

Nyt, pari vuotta myöhemmin media osaa sentään odottaa, että alan piinata niitä kesän lopussa yhä kiihkeämmin. Pitkin vuotta kertoilen myös auliisti kaikille kysyjille, että juu, teen Helsinki Horse Show’lle viestintää ja juu, on se ollut olemassa jo yli 30 vuotta. Enää se ei tule yllätyksenä, mutta kun esim. lehdet miettivät laittavatko kanteen fitnessmallin vai ratsastajan, ratkaisu on vielä helppo. Pyrin siihen, että tulevaisuudessa ratsastajat nousevat ihan samalle tasolle tähtinä kuin jääkiekkoilijat ja keihään heittäjät. Sen he ansaitsevat!

Tätä haetaan! Kiitos Apu ja Emilia Bottas & Sanna Backlund.

Juuli Radio Suomessa.

Käytännössä siis laittelen meiliä ja soittelen ihan kaikkiin lehtiin, radioihin, televisio-ohjelmiin ja verkkomedioihin, mihin ikinä ehdin. Kerron mikä hevosissa on jännää ja mitä esteratsastus ja kouluratsastus tarkoittavat. Kerron myös (tällä kertaa) Anna-Julia Kontion tarinan, joka on juuri nyt parasta, mitä suomalaiselle ratsastukselle voi tapahtua. Meillä on tähti, joku, jota seurata.

Juuli Huomenta Suomessa.

Huomenta Suomessa törmättiin Rähinan jätkiin, jotka pyysivät Rähinän 20v-juhliin! Vas. Andu (Kapasiteettiyksikkö), Juuli, Iso H (Fintelligens).

Lähempänä tapahtumaa viestinnästä ottaa vastuun Kati Hurme, joka painottaa urheilupuolta. Yhteistyössä Katin kanssa yritämme saada asiamme esille mahdollisimman moneen paikkaan. Tänä vuonna on mennyt hyvin. Olen kuljettanut Anna-Juliaa aamutelkkareihin ja radioihin ja levittänyt ratsastuksen ilosanomaa jokaiseen paikkaan, johon mahtuu.

Kotimaiset huiput pressissä.

Kuulun myös Horse Show’n juontajakaartiin. Juonnan yksittäisiä ohjelmia ja kävelen radan mikrofonin kanssa jonkun ammattilaisen kanssa. Pääjuontajia ovat Håkan Wahlman ja Teemu Ahtee.

Viime vuonna tilanteeni oli karvan verran kiihkeämpi, kun lapsi ja Pullukka kilpailivat Amateur Tourilla. Silloin kieltäydyin kategorisesti hoitamisesta (riitelyä lapsen kanssa), mutta kuljettajaksi kelpasin. Jännittämisen ja rahanjakelun lisäksi kuskailin Pullukkaa ja lasta aamuin illoin hallille ja kotiin. Tehtävä oli hermoja raastavaa. Aina oli pimeää, liian jännää, liian liukasta ja liian kiire.

Jassoo, se on sitten taas lähdettävä tästä ohjeistamaan some-tiimiä, joka viilettää pitkin hallia. Insta ja snapchatkin pursuvat vihdoin kelpo tavaraa! Tervetuloa vaklaamaan, virtuaalisesti tai ihan oikeasti!

Kenttäepelit iloisilla mielin: Aki Karhapää, Tuija Rosenqvistja Pirkko Herd. Kuva: Aki Karhapää

Viestintätonttu työhattu päässä.