Taasko on vierähtänyt jo tuhat päivää edellisestä! Sorisori. Yritän haalia mahdollisimman paljon rahaa, jotta saan ostettua mahdollisimman paljon joululahjoja, ja sen takia täytyy tehdä mahdollisimman paljon töitä. MUTTA. Kohta koittaa joululoma! Kyllä! Silloin tykittelen sitten kiivaammin.

Mitäkö on meneillään? No: Hilpan allergiatestit tuli. Kyseessä oli merkillinen lappu, ja tulokset vieläkin merkillisemmät. Listassa ei ollut lainkaan kauraa, sinimailasta tai soijaa, esimerkiksi. Mutta sieltä löytyi VARASTOPUNKKI, jolle Hilppa on kuin onkin allerginen. Kysyin sitten eläinlääkäriltä mitäs nyt tehdään. Hän vastasi, että eipä juuri mitään, sillä varastopunkkia on lähes jokaisessa siunaaman ladossa, rehusäkissä ja purnukassa. Että simmottis! Ei vaan anneta koskaan mitään ruokaa, niin päästään siitäkin.

Nymanin Makekin kävi ohjasajamassa ja kiitteli!

Hilppa voi ulkoisesti hyvin. Hirveän suurta tuhoa varastopunkki ei ole kaiketi päässyt tekemään (tuskinpa on hirveän pahasta asiasta kyse), ja ihan kuin lihaakin alkaisi taas vähän muodostua rungon päälle. Vaikea sanoa, kun olen niin lähellä joka päivä. Tallikolleega sanoi, että kylkiluiden päällä on hänen mielestään massaa, joten kiva. Hevonen on kaikin puolin onnellinen, virkeä ja liikkuu ERINOMAISESTI.

Ruokintaneuvoja-Elenan kanssa pohdittiin, että saattaisi olla hyvä selvittää ne loputkin allergiat, jottei turhaan yritä saada sellaisella aineella läskiä päälle, joka ei imeydy. Siis uusi tuubi matkaan asap. Sillä aikaa välttelemme sinimailasta, joka on Elenan kokemuksen mukaan yksi suurimmista allergian aiheuttajista hevosella. Pullukka, Hilpan äiti on allerginen rypsille ja rapsille. Tämä kulkee siis suvussa.

Kuvan eläimistä osalla on tilsakumit, osalla ei. Eläimiä ei vahingoitettu lenkin aikana. Pahemmin.

Suvussa kulkee myös kavioiden muoto, laatu ja tyyppi. Pullukan kaviot eivät olleet ennen Hilpan syntymää kovinkaan kaksiset. Käytin uskollisesti myös tilsakumeja, sillä maastoilimme paljon. Sittemmin opin, että heikkolaatuisissa kavioissa ei meinaa kenkä pysyä kumien kanssa YNNÄ kavion ja kumin väliin pääsee hiekkaa ja se kuluttaa kaviota. Näihin oppeihin perustuen en ole Hilpalle tilsakumeja hankkinut, vaikka sen kaviot ovat ihan okei. Sunnuntaina, kun olimme maastoilemassa, ja Hilppa kiikkui eteenpäin hirveissä korkkareissa, ajattelin, että perse. Ens kerralla muuten laitetaan tilsakumit. Satanen vetoa, että heti kun laitan ne, joko alkaa kunnon pakkaset tai tulee kesä.

Heinästä: lisäsimme Hilpan ruokaan 2kg säilöheinää, jotta protskunsaanti turvattaisiin, vaikka proteiinilisää ei voikaan syöttää juuri nyt (sinimailanen). No kah, saman tien meni pylly pienelle märkäpierulle, joten lopetettiin se heinä siihen. Vastapainona annan nyt kuivaa 11kg + yhden kilon kimpaleen Pre Alpin Compactia. Lisäksi hän saa 1+1 StrukturE -väkkäriä ja mashit päälle.

Näillä eväillä kohti joulua!

Kesäterkut!