Miten jonkun hevonen voi olla noin IHANA? (Tähän Chisun biisi ”Ihana”) Kuva: Karo Pihlström

Ja taas on tilanne elänyt! Hallitus on linjannut, että Suomi on poikkeustilassa. Yli kymmenen hengen porukoita on kehotettu välttämään. Meidän tallilla ei muutenkaan ole isoja määriä porukkaa, mutta nyt sekin vähä on ryhmitelty niin, että maneesissa (meillä se on ISO!) on kerrallaan vain yhden tunnin porukka, joka on max 5 ratsukkoa + Ope. Eilen odoteltiin rauhassa Hilpan kanssa, että edellinen sakki on tullut ulos, ja sitten vasta mentiin sisään. Ei riskejä!

On täysin mahdollista, että jossain vaiheessa kaupunkien rajojakaan ei saa ylittää. Tuskin sitä kukaan ehtii valvomaan, mutta noin periaatteessa. Silloin on viimeistään hyvä miettiä kuka hoitaa heppasi, jos asut sen kanssa eri kaupungissa. Hilpan kohdalla se on ainakin ensiarvoisen tärkeää, koska se kuolee lihavuuteen, jos ei liiku.

Tällä hetkellä tallilla on rauha maassa. Vähänkään flunssaiset eivät tule tallille vaan pyytävät apua. Me vielä pystyssä olevat autetaan mikä ehditään. Itse mietin, että kunhan lapsen ylioppilaskirjoitukset ovat ohi, saatan jopa hakea koronan jostain. Kun sen on sairastanut, saa immuniteetin ja voi sen jälkeen liikkua vapaasti, eikä ole enää uhka kenellekään. En ole ihan varma omasta suunnitelmastani, mutta ei se varmaan ainakaan huonompi ole kuin sen miettiminen, olenko oireeton kantaja ja tartutan jonkun vahingossa.

Olen yrittäjä ja leipäni on kiinni terveydessä. Kohtuullisessa koomassa psytyn vielä kirjoittamaan, mutta en puhumaan radiossa. Kaikki keikat (jopa yhteistyökumppanuudet blogin kanssa) on peruttu koronan takia. Pää meinaa revetä kun mietin millä kaiken maksan tulevina kuukausina. Minulla on kuitenkin taipumus uskoa, että asioilla on taipumus järjestyä. Tavalla tai toisella!

Etsitäänkö kivoja asioita? No jees! Olen yhä terve, jollei luulosairautta lasketa. Minulla on yhä vakioasiakkaana rakas Radio Nostalgia, jossa juonnan iltapäiviä 14-18. Hevoseni, koirani ja lapseni ovat terveitä. Hilppa oli eilen koulutunnilla sanoinkuvaamattoman hieno, meinasin revetä ylpeydestä! Sen kunniaksi Hilppa pääsee tänään maneesiin juoksemaan kuin tuuli. Kuvia luvassa jos ehdin mukaan.

Viikonlopun 13 kpl 80cm estettä 0-tuloksella kantavat yhä, vaikka meinasikin itsellä hööki loppua. Osittain juuri siksi otin vastaan haasteen, jonka nimi on Ratsastajan Core Challenge 21 päivää! Kunhan maltan kaivautua sohvasta irti, aloitan. Luvassa verta, hikeä ja henkselinpätkiä. Mukaan vaan, vaikka ei… jne!

Hei muuten! Seuratkaa liiton sivuilta miten hevosmaailma toimii koronan varjossa!

Viimeksi olenkin näköjään jumpannut syyskuussa 2015!