Anna sitä vadelmavissyä. Kuva: Nea

Anna sitä vadelmavissyä. Kuva: Nea Levonius

Nyt oikeesti. Tänään oli ihan järkyttävän kuuma ja ennen kaikkea hikinen päivä. Ei tuulenvirettäkään, painostavuus 10/10. Lapseni osallistui kaksipäiväisen valmennusrupeaman toiseen osaan. Ensimmäinen täyshiki nousi kainaloon/otsaan/selkään/vatsaan/haarukkaan, kun ruuvasin kopin auton perään. Siitä sitten tuikku murheeseen ja uutta hikeä keräämään. Ja painotan, että itse en ollut lainkaan menossa hevosen selkään.

Perille saavuttiin hiukka liian ajoissa, koska tunnit olivat hieman myöhässä ja muutenkin oltiin jotenkin tosi kärppiä tänään. Lampsinkin hetimiten tehokkain askelin buffaan ottamaan pikkuisen pullaa ja kahvia. No hikihän siinä tuli. Otin siihen palan painikkeeksi pikkuisen vadelmavissyä.

Katseltiin jonkun aikaa edellisen ryhmän harjoituksia. Hikihän siinä puski pintaan, oli niin työlään näköistä hyppiä esteitä trooppisessa ilmastossa. Otettiin lapsen kanssa vadelmavissystä huikat. Kohtapuoliin oltiin jo niin hiessä, että lähdettiin laittamaan heppaa kuntoon. Siellä se seisoi kopissa kiltisti, odottaen malttamattomana, että pääsisi päivän koitoksiin. Satuloin hevosen ja varmistelin kaikki remelit ja vermeet. Hikihän siinä tuli. Otin vadelmavissystä huikat. Hevonenkin olisi ottanut, mutta kielsin jyrkästi. Ei mitään pelleilyä ollenkaan ennen suoristusta. Hevoseen olimme jo tankanneet kaukaa viisaasti etukäteen elektrolyyttejä.

Sanoin lapselle, että nyt on niin kuuma, että voi olla veltto hevonen, kuule. Ei ne kuunnelleet kumpikaan. Viilettivät vaan vinhaa vauhtia verryttelyssä. Itse pyyhin hikeä ja otin vadelmvissystä naukut, viime hetkellä juuri ennen tuupertumistani. Oli nimittäin melko hikinen olo.

vilske1

Kuva: Nea Levonius

Istuin alas, mutta penkkihän oli kuuma. Siihen tilanteeseen on viisainta huomauttaa, että onpas kuuma penkki, taidan ottaa huikat vadelmavissystä. Jaksoinko edes kovin kunnolla katsella koko treenejä, en tiedä, sen verran hiki pyrki pintaan ja ennen kaikkea silmiin. Eihän silloin näe mitään. On se kanssa aikamoista, kun ei hieltään näe oman lapsensa treenejä. Kyllä sen verran voisi säät olla suosiollisemmat, että ei tarvitsisi tällä tavalla hikeä valuttaa kun toiset treenaa.

vilske2

Kuva: Nea Levonius

Ettei vaan olisi ollut jokunen paarma ja ampiainenkin liikenteessä? No niin just! Tämähän tästä vielä puuttui! Ja mikäs siitä huitomisesta tuli ellei hiki, johon onneksi sain viime tingassa otettua taas huikat vadelmavissyä.

vilske3

Kuva: Nea Levonius

Vihdoinkin ne lopettivat, saadaan lastattua heppa takaisin ja mentyä kotiin, että pääsee suihkuun. On tämä kyllä kauheeta elämää. Ai mitä, oliko joku ammuskellut Munchenissa silmittömästi ympäriinsä? Oho.