Ollaan vasta ryhtymässä. Suomen syys <3

Herregud, että de ha varit kiireistä, kun olen ollut siellä HELLSSINGIN horse show’ssa kolmen päivän ajan, ja ihan pelkkänä turistina! Perjantaina ja lauantaina olinkin saanut Kavioliiton käyttöön aivan mahtavan aition, josta näki kerrassaan upeasti areenalle. Mikä oli ihmisen siellä huudellessa kannustuksia! Molempina päivinä 14 onnekasta kavioliittolaista pääsi mukaan rellestämään. Olipa kivaa! Laittakaas hei kuvia meidän ilonpidosta, emännät!

Tänään, eli aivan äsken, kotiuduin jäähallista katsottuani viikonlopun päätteeksi World Cupin osakilpailun. Tällä kertaa se olikin aivan poikkeuksellinen, sillä ainakin kaksi ellei kolmekin ratsukkoa menivät muurin sekaan ja Kevin Staut putosi, kun hevonen kielsi. Steve Guerdatin hevonen KIELSI. En ole ikinä nähnyt moista hässäkkää tuon tason kisoissa. Nyt taisi ratamestari hörpätä liian ison kupillisen itseluottamusjuomaa. Jos nimittäin Steve Guerdat epäonnistuu, siitä kärsii joku, eikä se ole hevonen. Jäänpä mielenkiinnolla odottamaan mistä seuraavaksi kuullaan ja miten! Jaa niin, voittaja oli Robert Whitaker, mies joka ei hymyile jollei ole ihan pakko. Nyt taisi olla. Onnet hänelle!

Siinä niin törmäkkänä.

Aamulla olinkin itse tehokkaana tallilla jo yhdeksän korvilla. Rakensimme radan ja hyppäsimme sen. Meitä oli neljä, ja ryhmämme oli mitä parhain juuri minulle ja Hilpalle. Ei liian suuria egoja eikä turhaa marmattamista. Mahtava meininki ja kannustava ote, vaikka tämän tästä tädit unohtelivatkin asioita. Yli mentiin, ja vieläpä hevosen kanssa! Hilppa aloitti luonnollisesti jysähtämällä esteen eteen etujalat suorana, mutta kun pääsi fiilikseen, suoritti ihan asianmukaisesti. Itsestäni huomasin ikävän piirteen: kunto loppui. Se taisi loppua vähän hevoseltakin, mutta ennen kaikkea minulta. Nyt pitää asialle tehdä jotain.

Toiseenkin suuntaan he ensivät.

Klipeti-klop.

Se on jännä, miten hyvän ratsastuksen seuraaminen vaikuttaa omaan motivaatioon. Katselin silmät kosteina Pius Schwizerin ryhtiä, ja päätin, että tuommonen pitää saada. Ja jumpastahan se tulee! Pitää olla tavoitteita. Ratsastustaitoa ihailin monenkin kohdalla, mutta on se vaan niin, että Peder Fredricson on ihanin. Aina.

Pius Schwizer ja Balou Rubin R. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen