On ihmisiä, joiden mielestä tamman astuttaminen on täysin ääliömäistä ja kallista. Itse olen sitä mieltä, että se on kivaa. Omistan tamman, joka hyppäsi nuoruudessaan hienosti, ja on luonteeltaan täysi kymppi. Mielelläänhän sellaisen astuttaa. Riskejä on vaikka kuinka, mutta missä ei ole? Perehdytäänpä hetkeksi astuttamisen saloihin.

Pullukka ja Hilppa 2015.

Kun ensimmäisen kerran vein Pullukan seitsemän vuotta sitten oriasemalle, en tiennyt astuttamisesta mitään. Siksi olikin aivan mahtavaa, että toisessa päässä asiasta tiedettiin kaikki. Kysyin tuolloin paikan emännältä Tössältä, että pitääkö mun nyt ymmärtää jotain, ja hän selitti kaiken tarvittavan. En muista enää mitä. Sen kuitenkin ymmärsin, että eläinlääkäri ramppaa paikalla yhtenään, siementää otollisen hetken tullen ja sitten odotellaan. Vaikka osumatarkkuus olisi hyvä, ja ensimmäinen siemennys onnistuisi, se tehdään varmuuden vuoksi toisenkin kerran. Kahden viikon kuluttua valkenee natsasiko.

Pullukka on aina saanut tuorespermaa osakseen. En osaa lainkaan sanoa onko se jotenkin tehokkaampaa kuin pakaste, mutta loogisesti ajatellen olisi. Oli miten oli, Pullukka tiinehtyi ykkösellä. Oriina oli tuolloin Suomen Oripäivät voittanut Lissabon, oldenburgilainen hurmuri. Sieltä toivoin varsalle pitkiä koipia, sain värin.

Lissabon! Onko kuva: Katri Remes vai Tössä?

Toisella kierroksella orina oli niin ikään Oripäivillä esitelty Levisonn. Siemennys onnistui silloinkin ensirykäisyllä. Olimme varsin iloisia. Pullukka muutti raskausajaksi Lappeenrantaan serkkuni luo. Raskausaika ja synnytys menivät hienosti. Varsan (Lenni) ollessa noin 2kk se sairastui rodokokkiin, ja onneksi molemmat olivat silloin lähelläni. Pullukka sairastui suolistotulehdukseen. Se oli rankkaa aikaa, mutta siitä selvittiin. Molemmat voivat nyt hyvin!

Levisonn, Lennin iskä.

Kolmas varsa (Poppana) siemennettiin kaiken sairastelun keskellä, ja SILTI rouva tiinehtyi! Se on uskomaton pakkaus. Varsan se synnytti täysin apulaisitta rennosti kietaisten karsinaan. Kaikki meni hyvin, kohtua tosin huuhdeltiin jokusen kerran jälkeisten ollessa hieman vajaat.

Poppana todettiin heti uskomattoman hienoksi varsaksi, sekä liikkeiltään että ulkoasultaan. Teki mieli tutkia isän sukua oikein kunnolla. Poppanan isä on Gigolo van Paemel, ja sen huhutaan olevan yksi kalleimmista hevosista, joka on astunut Suomessa. Gigolon osti aikanaan Belgiasta joku ukrainalainen pohatta, joka maksoi siitä satumaisen summan. Hevonen kuitenkin loukkaantui pysyvästi ukrainalaisen hoteissa, ja se ostettiin takaisin pilkkahinnalla. Gigolon isästä Cicero Z:stä puhutaan yhtenä kaikkien aikojen oriista, sillä sen jälkeläiset ovat järjestäen korkean tason kärjessä. Sanotaan, että (huippu-) kisa kuin kisa, top 10:stä suvusta löytyy Cicero Z.

Gigolo van Paemel. Kuvat: Nelli Päiväläinen

Tjaa! Vai valittiin me semmoinen iskä Poppanalle! No, sehän ei tietenkään ollut meidän osalta mitään muuta kuin HYVÄÄ FIILISTÄ, mutta voi jestas, mikä tuuri kävi tällä kertaa. Ja koska Hilppa oli koko tämän talven potilas, on kesän oltava tulvillaan hyvää tsäkää ja ihania biorytmejä, ja meikätytöt yhyttää Pullukan seuraavsta kiimasta UUDESTAAN GIGOLO VAN PAEMELISTA! Kivaahan tässä on se, että sperma on tuoretta, sillä Gigolo asuu Suomessa. Se laiduntaa kesän Salossa Irina Kokon hoteissa, ja hyppää pukille maanantaisin ja keskiviikkoisin. Että ei kuulkaa vaadi kun jokusen satalappusen ja tamman, niin johan tässä lähtee taas homma käsistä.

Lähden muuten kahden viikon kuluttua Keiteleelle Pullukkaa moikkaamaan, tiedä vaikka pääsisin spermakuskiksi!

Jos Gigolo kiinnostaa, soita näille: Hanna P. 044 973 3143 / Irina K. 040 822 9324

Moi kaikki naiset, täällä ollaan!
Meijän Poppana.