Hevonen on terve ja kaipaa toimintaa. Silloin sillä kuuluu ratsastaa. No, yllättäen meillä ei vieläkään (taaskaan) ole satulaa, joten painottuu aika lailla juoksuttamisen puolelle tuo urheilu. Hevoselleni se ei riitä, joten hän aloitti ihan järjestelmällisen karsinasta-pakenemisen mihin vuorokauden aikaa hyvänsä. Saattoi siis yksinkertaisesti kävellä vastaan käytävällä. Ihan ystävänä, uteliaana. Joku jopa näki millä tekniikalla se venkoili hampaillaan lukon auki. Ei venkoile enää. Laitettiin haasteellisempi lukko. Nyt mietin, että pitänee vielä jättää sille yöksi sudoku ja lukuvalo, kun on kerran niin pitkästyttävää. Huom! Hevoseni ulkoilee kokopäivätoimisesti, josta ajasta arviolta 70%:sti jahtaa tarhakaveriaan hampaat irvessä. Ihan vaan urheilun vuoksi. Ei sen kummempaa hampaankolossa.

Sitten voitte ottaa puhelun poliisille. Tein virheen. Olin varannut hampaille raspauksen Vermossa. Tein varauksen joskus elokuussa. Arvatkaa meninkö tammikuussa. En. Unohdin täysin. Sain laskun. Ihan oikein mulle! Mitä tästä opimme? Älä koskaan sovi mitään, minne asti sinulla ei ole kalenteria!

Joku siellä varmaan jo ihmettelee, että miksen mene ilman satulaa. Menin kyllä. Kolme kertaa. Minun ja selän välissä oli kuudesti taiteltu enkkufiltti. Se ei riittänyt, vaan kannikkani porasivat hevosen selän kipeäksi. Voihan nenä. Onneksi selkä parani parissa päivässä. Mutta tiedättekö, kohta saattaa otttaa vähän päähän.

Hiihtoratsastus kangasteli mielessä. Josko satulan saisimme piakkoin, niin kyllä lähtee! Laitan välittömästi lapseni surman suuhun, eli hevon perään. Siitä tulee sanomista. Mutta hei, kerran me vaan eletään! Vaihtoehto olisi lähteä Lappiin hiihtolomalla. No öö, lennot 700 per turpa. Tekee meidän perheeltä 2100 pelkät lennot. Sitten asuminen toinen mokoma. Hissiliput ehkä 500. Ruuat jotain 1500. Luulis kuudella tonnilla selviivän, viikosta! Miksei? Mutta sillä rahalla sais myös kaks kivaa, nuorta, hassunväristä heppaa Puolasta. Järkiratkaisuja kaikki. Nyt vaan valitsemaan!

Tämä perheenäiti harjoittaa nyt voimakasta mielenhallintaa ja odottaa satulaa kuin buddha.