ohno4

Ei voi olla totta! Taas törmäsin uuteen, mutta ei millään muotoa käytöstä poistettuun eläinrääkkäyksen muotoon. Amerikkalainen suuri hevosten ystävä ja cowboy, Logan Allen julkaisi nerokkaasti instagramissa millä konstilla hän on kurittanut nuorta hevosta, kun ei se meinannut uskoa millään.

Näinkin voi käydä kun ei tiedä mitä tekee.

Näinkin voi käydä kun ei tiedä mitä tekee.

ohno2

Typerintä tässä on se, että olen kuullut itse ihan vastaavista tapauksista täällä Suomessakin. Olin toki silloin nuori. Ihan asianmukaista oli lyödä laudanpätkällä hevosta päähän tai nimenomaan ottaa siltä luulot pois jättämällä se yöksi pressun alle. Kysykää vanhoilta hevoskauppiailta! Ne kyllä kertovat jos kehtaavat.

ohno3

Niin kuin yllä näkyy, Logan Allen kuvittelee toimivansa ihan okeisti. Hän on sitä mieltä, että jos hevonen hyökkää, pitää vetää sitä kunnolla turpaan kättä pidemmällä. Että hevoset vaan on niin väkivaltasia eläimiä, muu ei auta. Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.

Hakattiinhan ennen lapsiakin, eipä siinä mitään. Ja ne hakatut saattavat hätäpäissään tilittää yhä, että KATSOS MITEN HYVÄ MINUSTA TULI VAIKKA OTIN KOTONA TURPAAN.

Kerronpa jotain. Tämä törkeily siirtyy menneisyyteen, jos siihen puututtaan. Ei ehkä heti huomenna, mutta pikku hiljaa. Ei siitä niin hirveän kauaa ole kun naisetkaan eivät saaneet äänestää. Sotikaamme siis maltillisesti kaikkea paskaa vastaan. Ihmiset, jotka toimivat niin kuin toimivat, eivät välttämättä ole pahoja, ainoastaan vanhojen uskomusten vallassa ja tietämättömiä. Esimerkiksi Afrikassa monilla alueilla on ihan normaalia yhä kuvitella, että raiskaamalla lapsen tulee rikkaaksi ja säästyy AIDSilta. Eivät ne välttämättä pahoja ihmisiä ole, ovat kerta kaikkiaan vaan niin pelon saastuttamia, että uskomukset jylläävät.

On siis hyvä, että kaikista rikkeistä mölytään vaikkapa netissä. Ei siksi, että saadaan syylliset satimeen, vaan siksi, että Syvä Joki -alueellakin alkaa pikku hiljaa valjeta mikä on oikein ja mikä väärin. Vanhan liiton konstit perustuvat monesti tiedon vähyyteen ja luulon paljouteen. Tiede kehittyy, tieto lisääntyy ja varusteet kehittyvät. Joka päivä on helpompi ja helpompi edes yrittää pitää hevosta niin, ettei hevoselta katkea verisuoni päästä, eikä niin muodoin itseltäkään. Vaaditaan vaan se, että me unohdetaan ”näin on aina tehty” -mentaliteetti ja otetaan uudet tuulet vastaan.

Kyllä me siihen pystytään. Eikä ketään tarvitse ristiinnaulita – ainoastaan huomauttaa. Ihan varmasti saa kakkaa niskaan jos avaa suunsa, mutta onpahan ainakin tehnyt jotain, eikä vain seissyt kentän laidalla hanskat suorana.

JA TÄHÄN EI SITTEN MITÄÄN LUETTELOA KUKA TEKI MITÄ JA MILLOIN. Pidetään ensi hätään oma pesä puhtaana ja ja ennen kaikkea oma mieli! Sitten vasta voi haukkua muut pystyyn julkisesti, kun ei itse tee enää yhtään virhettä.

t. nimim. Kyllä, olen syyllistynyt hevosen lyömiseen