Paluu kotimaisemiin! En voi kyllä uhota, että onpa ihanaa. Toki kotiväki on parasta mitä maailmassa on tarjolla, mutta tällainen tammikuu on melkoisen syvältä paikasta, johon kukaan ei halua laittaa mitään. Se hyvä puoli tässä toki on, että meillä kaikilla (ainakin etelässä) on täsmälleen sama juttu: lampsitaan paskassa. Semmoista määrää soraa ja hiekka ei olekaan, etteikö lillua muodostuisi. Se on sitten vissiin kestettävä.

Pimpernelli ja Lapsi.

Hilppa (automaattinen tekstinsyötty muuten tarjoaa tähän sanaa HELP) oli Portugalin-reissun aikaan hellässä huomassa: Lapsen kanssa. Yhtenä päivänä puhelimeen ilmestyi raviväistöharjoituksia, toisena laukkaa. Ihanaa! Lapsi on vihdoinkin innostunut taas vähän. Tokikaan en suostu luopumaan estetunneistani, mutta tervetuloa vaan takaisin noin muuten!

Hilpalla (HELP) ja lapsella oli toisena päivänä valtavan hauskaa, kun olivat kahteen pirjoon maastossa. Hilppa oli kuulemma ottanut jotkut pikku lähdötkin, ja sekös virkistää! Sunnuntaisen maaston jälkeen pikkuheppa onkin saanut virua lomalla. Eilen mentiin tuntien jälkeen päästämään Hilburi maneesiin irrottelemaan. Herran jestas se on söpö! Kirmahtelee ympäriinsä ja katsoo aina välillä minua kysyen ”Näitkö äiti miten hienosti kaahasin?” Koska meitä oli kaksi, Hilppa katsoi viisaaksi laukata kahdeksikkoa, että molemmat näkevät kunnolla. Sitten hän laukkasi suoraan minun luokseni ja pysähtyi kysymään onko kaikki ok. Sanoin juu, ja hän lähti taas. Seuraavaksi hän laukkasi Lapsen luo ja pysähtyi siihen kysymään onko kaikki okei. Kun Lapsi kuittasi ookoon, hän ampui taas matkoihinsa. Se on kyllä vekkuli eläin!

Onpa vetävä muija tuolla ikkunassa.

Ylivoimaisesti kiinnostunein Hilppa (HELP) oli kuitenkin Mimmi-koirasta, jonka mielestä taas hevoset ovat ihan hirveitä, liian isoja, ja tyhmiä. Eivätkä edes syö lihaa (useimmat). Mimmi varmaan miettii, että kaikkeen tottuu, paitsi jääpuikkoon perseessä. Juuri kun siihen alkaa tottua, se sulaa.

Pimpernelli saa olla nyt satulatta tämän viikon. On kaiketi asianmukaista pitää nuorta hevosta välillä ns. pellossa. Ei se tuntunut moisesta pahakseen pistävän. Monesti ne jopa ”miettivät” asioita loman aikana, ja moni pulma ratkeaa ihan itsekseen. Toimisikohan aikuistenkin kanssa? Siis hevosten.

Hilpan loma-gäng.

Huomenna en päivitä, koska koko päivä menee Venla-gaala-meiningeissä. Ollaan ehdolla Paras musiikkiohjelma -kategoriassa (Elämäni biisi), wish us luck! Palaan lauantaina asiaan, ehkä pikku kankkusessa, mutta silti.