Miksikö niin pystyssä? Koska huonolla Tuurilla perä lentää ja Katja putoaa. Kuva: Nea Levonius

Melkein väittäisin, että ratsastajien suorittama lottoaminen on turhaa. Tuuri on joka tapauksessa käynyt niin monta kertaa, kun olet tippunut hevosen selästä/jäänyt hevosen ja seinän väliin/joku muu mikä, että ei se Tuurikaan määräänsä enempään ehdi.

Taitoa on tavattoman hyvä olla olemassa, mutta lopullisen ratkaisun tekee aina Tuuri eli Tsäkä. Toisinaan Tuuri kohdistaa voimansa hevoseen, toisinaan ihmiseen. On nähty, että hevonen roikkuu aamulla karsinan oven päällä etujalat käytävällä ja takajalat karsinassa, eikä kaverin käy kuinkaan. On toisaalta nähty myös, että hevonen kompastuu tarhassa ja sen jalka menee poikki. Tuuri ratkaisee nämä asiat. Esteradoista tuuri tykkää erityisesti. Jotkut hevoset ovat syntyneet Tuurin suojeluksessa, ja jos satut ostamaan tai kasvattamaan sellaisen hevosen, olet ns. Pelastettu. Se toki yleensä tarkoittaa, että sitä ennen tai sen jälkeen joudut kokemaan Tuurin täysin hylkäämän hevosen.

Tuurin hylkäämä hevonen vie sinut mukaan kurimukseen. Se ontuu, turpoilee, kesii, riitelee ja kaatuilee. Sen loimet ovat aina rikki ja tarhan aita on aina jostain syystä jostain kohtaa vaarallisesti solmussa. Se on juuri se hevonen, joka sotkeentuu rikkinäiseen loimeensa, kaatuu, murtaa säkänsä ja joutuu 7 kuukauden kuntoutukseen. Kuntoutuksessa se riehaantuu vesialtaassa ja rikkoo koko laitteen. Vakuutus ei korvaa. Irti päästessään se juoksee lastenvaunujen yli ja saa raivostuneen perheenäidin kimppuunsa. Lapselle ei käy kuinkaan, mutta raivostuneen kotirouvan sateenvarjolla hevoseen kohdistettu lyönti osuu  silmään ja hevonen sokeutuu. Sitä edeltää tietenkin mätimis-, pullistumis-, kuivumis- ja särkemisvaihe. Lopulta silmämuna kaivetaan kuopasta ja heitetään roskiin. Tämän myötä hevosesta tulee vihainen, koska se ei näe kunnolla. Sitä ei uskalla enää käsitellä kukaan muu kuin sinä. Tässä vaiheessa olet jo menettänyt asuntosi korvattuasi kalliin vesikuntoutuslaitteen ja asut nykyään satulahuoneen nurkassa. Se ei sinua haittaa, koska ei sinulla ole enää ystäviäkään, koska et käy missään, koska rahaa ei ole. Elätte hevosen kanssa yhdessä siihen asti, kunnes hevonen kuolee 33-vuotiaana säikähtäessään isoa ampiaista. Pumppu ei vaan enää kestä. Oma pumppusi on reistaillut jo vuosi ja sinulla on tahdistin. Aina pankkikortilla maksaessa se sekoaa. Et enää välitä, sillä käytät pankkikorttia niin harvoin, koska rahaa ei ole. Ulkomaille et vois matkustaa (tietenkään, eihän sinulla ole rahaa!), koska turvaportit eivät päästä sinua eteenpäin. Muutut pikkuhiljaa tallikissaksi, joka jahtaa hiiriä. Elät kohtuullisen tyytyväisenä, kunnes jäät 22-vuotiaana puimurin alle, koska et kuule sen lähestymistä, sillä olet kuuroutunut jo ajat sitten. Taivaassa sinut palkitaan ruhtinaallisesti mm. rahalla.

Yllä oleva tarinahan on täysin kuvitteellinen. Kaikkihan voi mennä kivastikin! On täysin mahdollista, että et ole koululuokan viimeinen, tai että muistat koko esteradan. Ne tulkittakoon ratsastajien keskuudessa lottovoitoiksi.

Uhratkaamme yhdessä Tuurille! Ylistetty olkoon Tuuri!