Aaaah!

Siivottiin varsojen tarhaa. Se ei käynyt niin, että lapion/talikon kanssa kippaillaan pökäleitä kottikärryyn, vaan niin, että traktori kaapii jäiset kaksut isoiksi kasoiksi, ja siitä sitten sillä kuuluisalla talikolla paiskotaan niitä traktorin kauhaan. Herran tähden, että oli tyydyttävää! Ette usko, miten ihanaa on heitellä niitä kusenpolttamia, jäisiä heiniä ja kakkoja vihdoinkin johonkin! Lapsi kitisi, että lähetään jo, mä haluan salille. Katsoin rakkauteni hedelmää avoimin ällistyksin: SALILLE? Mitä tämä homma sun mielestäsi on, ellei juuri sitä salia? Vielä kun saisi kaiken tämän köntsän jälkijalostukseen ja sähköntuotantoon, niin maailma olisi valmis! Jumppaa + hyöty = täydellisyys.

Melko tyydyttävää on harjata hevosta, josta lähtee karvaa. Tyydyttävä osio tässä on se, että hevonen tykkää, kun raavitaan kutisevaa kroppaa. Epätyydyttävä taas se, että karvanlähtö ei lopu, eikä siistejä, kiiltäviä osioita ilmesty hevosen kylkiin. Koiran karvojen nyppiminen on tyydyttävämpää, etenkin jos karvat lähtevät ihanina tukkoina.

Näillä keleillä saatta kavioihin ilmestyä hirveät tilsat. Niiden kopauttaminen irti kokonaisena kokkareena on sangen tyydyttävää. Ihan yhtä tyydtäävää se ei ole enää maastoretken seitsemännellä tilsankoputuskerralla. Tunnelma laimenee.

Hevosen peseminen on kyllä melko tyydyttävää, etenkin jos hevonen on kimo. Valkean värin paljastuessa kaiken sen keltaisen/vihreän/ruskean alta on aina yhtä ihanaa. Olkoonkin, että tunnelma on mennyt jo seuraavana päivänä. Carpe v***un diem!

Hevosen päästäminen laitumelle on ehkä tyydyttävintä. Voisin katsella laitumella hengailevia hevosia ikuisuuden. Se onni, kun hevonen saa vihdoinkin keskittyä olennaiseen, ja jos tekee mieli ottaa pikku pyrähdys, niin siitä vaan.

(Nyt odottelen jännityksellä saanko kokea tyydytystä siitä, että hevoseni on laihtunut. En pidätä hengitystä.)

Varusteiden kunnollinen peseminen on muuten sairaan tyydyttävää! Vinkki: ota kaikki nahkavehkeet kotiin ja avaa televisio. Levitä lattialle pyyhkeitä ja irrottele kaikki nahkaosat toisistaan. Laita kuolaimet ämpäriin. Pese kaikki nahkaosat samalla kun katsot vähä-älyistä tv-ohjelmaa. Laita nahkaosat aina pesun jälkeen öljyyn lillumaan. Ai että! On kuule niin notkeaa nahkaa, että! Tyydytysosasto kiittää.

Ratsastuksen tyydyttäviin osioihin ei tässä numerossa mennä. Hyvää kevättä kaikkiin rinnuksiin!