Yksi pre-vaihdevuotinen ja yksi teini. Kuva: Nea Levonius

Se on kuulkaa sillä tavalla, että saappaiden lumous haihtui saman tien kun kiipesin oman ratsuni selkään. Keskiviikkona meni Hilpan kanssa ihan okei, Open valvovan silmän alla, torstaina ihan päin perjantaita. Ok, olimme kentällä, joka oli suht vieras ympäristö Hilpalle. Voin kertoa, että eläin, joka on koko ajan taipunut ulospäin, ei ole helpoin mahdollinen ratsastettava. Lisäksi hän protestoi taas vanhalla kunnon päänviskonnalla yhdistettynä pariin pukkishouhun. Voihan vitja.

Olin lisäksi niin tyhmä, että olin pukeutunut talviratsastushousuihin ja hiukka paksumpiin sukkiin, joka tarkoitti toki, että saappaat puristivat pohkeista ns. homona. Otsasuoni pullottaen kiipesin selkään ja toivoin, että puristus unohtuu pian. Unohtuihan se, siinä riidellessä. Muut kentällä olijat kehuivat kovaan ääneen saappaitani ja minä väänsin itkua, kun ei niistä ollut mitään hyötyä. Nelivuotiaan tamman kanssa ihminen on polvillaan. Tai siis minä. Tällä viikolla Ratsuttaja on kaiken lisäksi Ranskassa (toivottavasti siellä sataa rakeita), joten joudun venkoilemaan TAAS oman pikku palleron kanssa yksin.

Näkyykö Hilpan kainalossa repsottava ketunhäntä? Kuva: Nea Levonius

Olen aika pienen matkan päässä siitä, että alan turvautua hopeaveteen, yksisarvishoitohin tahi enkeliterapiaan. Pahemmaksi tämä ei ainakaan voi mennä. Keskiviikkona ohjasajo-Make sattui pölähtämään maneesiin kun puuskutimme siellä Hilpan kanssa. Kauaa ei Make viihtynyt, oli kai kauhuissaan. Sanoi sitten, että ”kyllä se vielä iloksi muuttuu!” Hirveän vaikea nähdä.

Samaan aikaan luen Facesta, että entisen tallikaverin heppa on viettänyt jo kotvan aikaa klinikalla erilaisten vatsaongelmien vuoksi. En kyllä vaihtaisi siihenkään. Eihän minulla oikeasti ole mitään valittamisen varaa – tässähän ollaan vaan opin tiellä, molemmat.

Ja sitten laihdutusuutisiin: melkein näkisin, että yhden reiän on saanut vyötä kiristää enemmän. Hierojakin sanoi, että ihan kuin olisi ihan vähän ohentunut. Saattoi olla myös ystävällinen. Tuplaverkko on pian heinän päällä. Ei tässä auta kun vetästä pitkä päätyyn ja painua perään! Keväänjatkoja, kamut! Ja hei, huomenna HEVOSET-MESSUILLA NÄHDÄÄN! Meikä Horsexploren osastolla klo 16.45!

Vastentahtoisten tallikoirien kuningatar, Neiti Mimmi Koiranen, tänään 10v! Onnea ja iloa rakas mököttäjä <3