Yhteistyössä: Hevosurheilu

Joillekin ihmisille ratsastustunnille pääseminen on viikon kohokohta. Ymmärrän sen täysin. Jos en olisi hevosellinen, se olisi myös minun viikkoni kohokohta. Itse asiassa noin viisitoista vuotta elämästäni se oli juuri se. Ollessani lapsi, kuukauden huippuhetki oli se, kun Hevoshullu kolahti luukusta sisään. Nyt, ollessani jatkuvasti vähän äimänä oleva hevosenomistaja, Hevosurheilu on viikon suurin ilo. Perjantain Hevosurheilu on niin tervetullut ratsuhevosen omistajalle, että siinä sivussa katson mieluusti myös ravipuolen sivut. Ei sitä tiedä, mitä sieltä voi tarttua mukaan!

Hevosurheilu-lehden perjantainumero on ottanut viime vuosina aimo harppauksia palvelemaan entistä paremmin myös ratsastuslukijoita. Se on ihanaa! Nyttemmin kaikki lehden neuvonta-artikkelit on pyhitetty perjantailehteen (uusimpana mm. tuoreimman 8.4. ilmestyneen lehden juttu hevosen vedentarpeesta Hevonen tarvitsee kymmeniä litroja vettä – silti moni hevonen ei juo tarpeeksi – Hevosurheilu.fi) ja koko lehti alkaa yleisesti kiinnostavilla ja hyödyllisillä uutisaiheilla. Tiesitkö esimerkiksi, että uusi eläinterveyssäännöstö tuo pienillekin talleille 21.4. alkaen velvollisuuden kirjanpitoon siitä, mitä hevosia tallissa on, milloin ne ja mistä ne ovat talliin tulleet, ja niin edelleen? Aiheesta uutisoitiin Hevosurheilussa viimeksi 26.3., ja aika moni ei tiennyt asiasta ennen uutista! Luojan kiitos lehti tulee kotiini pyytämättä joka jumalan perjantai.

Koska maailma ei ole vielä(kään) täydellinen, Hevosurheilu ei ilmesty päivittäin. Siksi iloitsen, että ratsuporukalla on edes yksi viikkolehti, jossa on asiaa ja viihdettä sopivassa suhteessa. Toisinaan tutkitaan otsa rypyssä hevosen terveyttä, toisinaan taas nauretaan lajimme älyttömyydelle. Ja koska hevosten kanssa suurimmaksi osaksi on hauskaa, hupiakaan ei unohdeta. Täältä voi lukea maistiaisena etätöihin ryytyneen Elmerin mamman loimitusohjeet hymiöineen: Kevät keikkuen tulevi – Hevosurheilu.fi

Kun Hevoshullun Polle oli ennen kaikkien suuri sankari, on se aikuisemmille nyt Hevosurheilussa seikkaileva ihana instagram-tähti Reilu-Metri ja hänen pitkämielinen isäntänsä.

Ja koska kukaan ei jaksa/halua/muista säilöä vanhoja lehtiä, onkin aivan ylivoimaista, että Hevosurheilun digiarkistosta löytyy herkullisia, menneitä juttuja jopa vuosien takaa. Tärppinä voisin mainita vaikkapa seuraavat:

1.       Miten hevonen ja hevosihminen nukkuvat?  Laaja artikkeli HU:n kyselyn pohjalta 31.3.

2.       Oiva Pölösen kanssa on kätelty tuhansia hevoskauppoja 24.3.

3.       Tokioon valmistautuva Kevin Staut – sekoitus modernia ja vanhaa hevostaitoa 19.3.

4.       Hyperlipemia sairastuttaa hevosen maksan 5.3.

5.       Kannattava hevosyrittäjyys – realismia vai utopiaa 12.3.

6.       Personal trainer -sarjan Ville Kulkas: ”Ratsastaja voi istua hyvin usealla tavalla” 29.1.

7.       Lihakramppisyndrooma ja miten siitä selvitään? Asiantuntijana eläinlääkäri Antero Tupamäki 15.1.

Saattaapa sivuilla nähdä yhden Katja Ståhlinkin kolumneja! Hän se vasta on melkoinen seppä.

Koska nyt on lukuviikko, Hevosurheilu lähtee kokonaisedulliseen hintaan sinunkin kätöseesi! Hevosurheilu perjantai 3kk 31,90 € – Lukuviikkotarjous!|Hevosurheilu – tuotekauppa (hevosurheilukauppa.fi) Samasta shopista saa muuten ostettua myös VARSIN SUOSITUN KAVIOLIITOSSA-KIRJAN!