Tässä iloinen lahjansaaja Kelena eli Kemu (nimi muutettu) ja ryhdikäs pieni Hilppa.

Kaverilla on karmea tilanne. Hänen hevosensa on ollut kipeänä nyt enemmän tai vähemmän puolitoista vuotta. Hoidettu on ja kaikkea on kokeiltu, mutta tilannee luiskahtaa kuitenkin välillä aina huonoksi. Ei nyt mennä toisten asioihin sen kummemmin, mutta ymmärrätte, että korpeaa. Niinpä ehdotin kaverille paitsi kahvia ja pullaa, jotka auttavat useimpiin vaivoihin, myös ratsastusta terveellä, joskin lihavalla hepsulla. Ne kelpasivat!

Käytiin ensin Lapinkylän leipomossa vetäisemässä hieman hiilareita ja sitten Hilpan hellään huomaan. Hilppaa on kiva esitellä ihmisille, koska se on niin kiva eläin. Se on aina kiinnostunut, eikä koskaan pahalla tuulella. Se on myös tavattoman kiltti. Voiko enempää toivoa? Voi.

Menin itse ensin jokusen kierroksen käyntiä, ravia ja laukkaa ja sitten annoin ohjakset kaverille. Toivoin tietty, että Hilppa osaa käyttäytyä. Alan jo epäillä, että se on tikahtumaisillaan paksuuteensa, koska se on nykyään niin sivistynyt. Ei sikaile juurikaan. Hieman tahmea oli neito, mutta tavattoman kiltti ja mukava. Kaveri kopsutteli menemään ja kehui Hilppaa kovin kiltiksi ja kivaksi hevoseksi. Hän sanoi erityisesti, että onpa järkevästi ratsastettu eläin. Voi rakkaus! Olen NIIIIIN ylpeä.

Saahan sitä olla saakelin kiitollinen, että a) on heppa hengissä, b) se on terve ja c) itsekin voin sillä ratsastaa, eikä tarvitse olla GP-tasoa. Samana vuonna, jolloin Hilppa syntyi, syntyi kahdelle kaverille myös varsa. Molemmat ovat kuolleet. Yhtä ja toista vaivaa on ollut ympärillä ties kuinka monella, eikä Pullukkakaan ole ihan ongelmitta selvinnyt. Ei sitä oikein tajuakaan miten pienistä näissä porukoissa iloa revitään! Harvoin tulee iloittua pelkästä henkiinjäämisestä.

Aijoo, antoisaa adventtia! Tulihan kaikki rahat jo laitettua hevosvehkeisiin Black Fridayna?